Ven Runt 2007

Råå Helsingborgs Segelsällskap arrangerar varje år en distanskappsegling, Ven Runt på drygt 20 nM. I år med en flerskrovsklass för första gången. Även om bara 4 av de totalt drygt 100 båtarna var flerskrov så får det ses som en lyckad premiär.

Christel Nyqvist med en Corsair 24 under slör ner mot Ven Starten ägde rum tillsammans med ett kopppel "sportbåtar" som också seglade på LYS. Det var svaga vindar och en svag sydgående ström. Banan gick runt ett antal utlagda bojar och sjömärken samt ön Ven som skulle passeras på babordssidan. På detta sätt blev seglingen intensiv och gennakern åkte upp och ner (och i vattnet) ett flertal gånger. Den svaga vinden var väl inte direkt till flerskrovsbåtarnas fördel, men istället så blev det en hel del fighter med hög-lysarna. Vid några fåtaliga byar så fick vi dock visa lite akterspegel.

Vann gjorde Christel Nyqvist med en Corsair 24 och tvåa blev en dansk Dragonfly 800 med Morten Brandt som skeppare. Det var lite för svaga vindar för att Hobie Tigern och Hobie 18 skulle komma loss.

Till nästa år får vi hoppas att fler anmäler sig och varför inte lite fler långväga gäster?

Utförlig rapport kommer i nästa nummer av "Flerskrovsbladet"

Ulrich Lindberg