Corsair Baltic Raid 2007

Fyra Corsair var med och premiärseglade Corsair Baltic Raid på LYS med omvänd jaktstart. Vi var två Corsair 24 som hade en fin fight från Nynäshamn till Gotska Sandön i torsdags, tills klockan 21.30 ungefär. Då ledde Fredrik Monfrino och Tina Tarre i sin 24:a Spigg med bara cirka 3 nM kvar till målbojen.

Ombord på Christel Nykvists Ariane låg vi cirka 3 nM efter; Serenity och Haralds Versteeghs Corsair 31:a hade fastnat i stiltjen akteröver och vi kunde inte se en skymt av dem. Motvilligt satte vi på motorn och la till på sydsidan av Sandön, som nästa morgon visade upp sig från sin bästa subtropiska sida.

cimg0800.jpgcimg0817.jpg

Nästa dags race gick till Fårö. Vi var tre båtar som seglade i mål, Harald med besättning hade efter sitt eget "Gotska Sandön Runt" åter fastnat i stiltje och startade till slut motorn. Fredrik och Tina ledde länge, men när vridet och stiltjen kom, så låg Johan och Linda bätre till med sin 28:a Serenity och tog spiken. På lördagen seglade vi inledningsvis tillbaks till Nynäshamn, men så småningom gav alla upp och tog ännu en gång till motorn.

gotska.jpggotska2.jpg

I rekordvärmen och stiltjen blev det en fantastisk naturupplevelse, även om det blev lite si och så med seglingen. Tack till alla som ställde upp och Grattis till Johan och Linda som vann.

Ulrich Lindberg