Höstmöte för Hanöbuktens Flerskrovsseglare

Söndagen den 29/11 hade Hanöbuktens Flerskrovsseglare sitt årliga Höstmöte.
Den här gången i Olofström på Mectool. Vi brukar besöka varandras jobb och berätta om det när vi träffas och ändå pratar flerskrov.
Kenneth är en hängiven flerskrovare och var med och byggde Da Capo-katamaraner i Växjö under förra århundradet. Nu har han köpt en Distans 90 och håller på med ett omfattande renoveringsarbete.

Lika imponerande är hans företag som jobbar både innovativt och hantverksmässigt och som gör finurliga lösningar för bl.a. transportörer, lyftanordningar m.m. Googla gärna på Mectool.

Vi tittade på bilder, på Kenneths båt, tittade på videos och fick även träffa en ny medlem, Lars Svedberg (ägare till en Irokes), som berättade och visade bilder på sin båt. Nu är vi två Irokes-ägare i vår lilla förening så det är dags att starta en Irokes-sektion, kanske? Det har man nog inte i Stockholm …..?

Kenneth visar sitt företag
Kenneth visar sitt företag
Här får vi se förarna på Kenneths Distans 90. Ernie i bakgrunden
Här får vi se förarna på Kenneths Distans 90.
Ernie i bakgrunden
Omfattande renoveringsarbete
Omfattande renoveringsarbete
Ännu mera renoveringsarbete. Beräknad sjösättning till våren!
Ännu mera renoveringsarbete. Beräknad sjösättning till våren!

Vi hade kunnat hålla på hela kvällen, men någon gång måste man sluta – även när det är som roligast.

Nästa inplanerade möte blir i mars då vi har Vårmöte och tillika Årsmöte. Då brukar vi möta våren någonstans vid Hanöbuktens stränder, trots att vi är utspridda med våra båtar från Oskarshamn i norr till Malmö i söder. Hanöbukten har med andra ord blivit större med tiden.

God Jul önskar

Hanöbuktens Flersksrovsseglare

genom
Lars Johansson (Irokes)