15 knop på andra advent

Vissa sitter inne och tänder ljus, andra går på julmarknader – men några seglar fortfarande. Corsair Sverige (Ulrick Lindberg) hade sin demobåt i vattnet på andra advent så vi tog tillfälllt i akt och tig en sväng i friska vindar.Vi var undertecknad, Ulrich själv och Hans Fredrik Berg som seglar F24 och Tornado. Det gick som bara den i den byiga vinden, inte en kotte på vattnet – förutom en Finlandsbåt. Vi satte till och med gennakern, och då drog båten i väg som en skållad råtta. Så mycket skär blev det inte, trycket var för hårt. Båten känns säker och stadig, men det är klart att det krävs passning i hård, byig vind. Jag skötte gennakern i början, men Ulrich tyckte att jag släppte den för mycket när
vinden tog i så vi bytte plats. Han tog gennakern, jag fick ta storen och Hans Fredrik pinnade – och det gjorde han med den äran. Med den besättningsstrukturen blev det betydligt jämnare driv i båten – och det kändes allt bättre.

Bidevinden tillbaka blev lugnare, Hans Fredrik parerade precis lagom när byarna kom – och på sluttampen vågade jag till och med filma en snutt. Håll till godo i decembermörkret!

Jättetack Ulrich för ännu en härlig seglingsdag! Nu ser vi fram emot nästa säsong!

Rolf Karlsson

Filmen nedan filmades när Rolf provseglade Dashen i november.

{mov}Dash_kort{/mov}