Hanöbukten

 

Årsmöte
Besök på Blekinge sjukhus

Årsmöte och tillika Vårmöte hos Hanöbuktens Flerskrovsseglare

Söndagen den 23/3 träffades vi i Karlshamn på Blekingesjukhuset.

En av våra medlemmar jobbar där och vi fick se hans arbetsplats. Det förklarar kanske varför bilden från detta möte ser ut som den gör.

Vi brukar ha som tradition att berätta om varandras arbeten när vi ses på våra möten och den här gången fick vi reda på det mesta om ortopedi – vilket har likheter med att meka med en flerskrovsbåt – nämligen kunskap, talang, vetskap om olika material och en stor portion hantverkskänsla.

Bengt Carlsson från Arken Marin i Karlshamn hälsade på och berättade om olika navigationsinstrument och visade även en radda med intressanta prylar. Bengt har jobbat med marinelektronik sedan urminnes tider och det inte han kan är inte värt att veta. Han jobbar även för yrkessjöfarten och installerar allt från ekolod till radar – och lite till.

Naturligtvis hann vi med en hel del flerskrovs-prat också! Carlssons från Emmaboda håller som bäst på att förlänga stävarna på sin Belo 39 och hoppas kunna vara klara för sjösättning under försommaren eller sommaren.

Vi lade också upp en plan för kommande verksamhetsår innehållande bl.a. förnyad kontakt med Handicat, eventuell båtträff på Tjärö i Blekinge skärgård, eventuellt deltagande i Bornholm Runt i slutet av juli för några av våra medlemmar och kanske några kappseglingar på Helgasjön/Växjö (Hanöbukten har ett stort upptagningsområde) för de som har trailerbara båtar och för Bengt Jönsson som har sin Da Capo XL liggande där.

Med hopp om en god båtsäsong!

För Hanöbuktens Flerskrovsseglare/Lars Johansson

 

 

 

Kontaktperson och “Hanöbuktswebmaster”:

Lars Johansson
Ordf. HFS
Stationsvägen 5
363 33 Rottne
0470/925 10
0709/50 11 12
E-post 0470.92510@telia.com

Lämna ett svar