Åland Runt 2024 3-5 juli 

Nu är det klart för anmälningar till Åland Runt 2024. Våra finska flerskrovsvänner SCTL.fi bjuder in oss till en härlig 3-dagars segling med vänner. 

Allt sker ju på ideell grund så det har tagit lite tid att får ordning på hemsidan. 

Information och anmälning sker på  http://sctl.fi/fi/en/aland-runt-2024-se/ 

Anmälda båtar samt kommande resultat finns på http://sctl.fi/fi/aland-runt-registrations-and-results-2024/ . Det tar oftast någon dag innan anmäld båt kommer upp på listan eftersom det görs manuellt 

Finnarna kör efter mätregel Multi2000 som är ganska lik vår SRS. Omvandling från SRS till Multi2000 kommer att ombesörjas av tävlingsledningen, ange bara ert SRSW tal. 

Det här är ju en “familjekappsegling” 3 dagar med 20-30 NM per dag. Förberedda hamnplatser och aktiviteter. Speciellt i Västerhamnen i Mariehamn och i Kärringsund kan det normalt vara svårt att få plast annars. 

Gemensam översegling från Stockholms skärgård, Kapellskär/Söderarm är planerad till måndag 1 juli med reserv tisdag. Förhoppningsvis får vi en dag till sightseeing i Mariehamn. Det är bara 20NM öppet hav mellan Söderarm och Nyhamn, landsynt hela vägen. 

Mer information följer. Jag håller kontakt med finska förbundet så ring mig gärna om ni har frågor. Jan Törnqvist 070-5465017.