Archipelago Twostar 2008

front.jpg

13 flerskrovare kom till start fredag kl 20.00. Mycket vind var lovat så vi la en bana om 40 distans i mellanskärgården med målgång på Kålö.

Vi fick en härlig bidevindsstart och samtliga drog i väg med bogvattnet sprutande runt pontonerna. Snabbast i väg var en Seaon 96 med familjen Grim.

Vinden avtog till mer måttliga styrkor och vi fick en underbar segling runt i mellanskärgården med bitvis farter uppåt 15 knop ackompanjerad av månljus och siluetterna från öar som svepte förbi.

Första båt angjorde Kålö vid ca 02.00 och samtliga var i mål inom en timme och de till trots att vi har så många olika typer av båtar och fartpotentialer.

Nyss framkomna så intogs mustiga drycker och erfarenheter utbyttes.

Lördagen var en liggedag och båtvandring, och inbördes beundran var en del av temat. Några passade på att bada bastu innan den gemensamma grillmiddagen genomfördes till solnedgången om än skymd bitvis av lite moln. Vi rev av Trimaranvisan och givetvis gjorde vi om den till Catamaranvisan också. Vi stödhjulsseglare tillägnade text och ljud till våra vänner i sina vingliga kölisar.

Söndagen blev en härlig segling med sol och bitvis otroliga rus där undertecknad fick känna på hur en My-Cat rusar i väg i dryga 18 knop med bogvatten rykande runt läskrovet.

Vinnare av årets upplaga var SUS, med Stefan Eliasson och hans son, som tog hem båda delseglingarna.

Se bilder här

Resultat som Excelfil här.

Rapporterat av Johan Björklund